Jedno od nepisanih sportskih pravila kaže da tabela nikad ne laže, a ako je to tako, onda će se večeras u Kostolcu odigrati pravi derbi B grupe ARKUS lige. Prvoplasirani Rudar i drugoplasirani Železničar, jedine dve ekipe u grupi bez poraza u prva četiri kola, odlučiće ko će sa čelne pozicije dočekati predstojeću desetodnevnu mini-pauzu u prvenstvu.

„Želja“ je u sve boljoj formi, poslednje dve utakmice donele su ubedljiva izdanja, dok je Rudar najprijatnije iznenađenje početka sezone, jedina ekipa u obe grupe elitnog ranga sa maksimalnim učinkom, a krunu je predstavljao trijumf u Šapcu u prethodnom kolu.

Biće to sudar dve različite filozofije. Rudar je ekipa koja igra „šahovski“ rukomet, koja „davi“ protivnika, uspavljuje ga dugim napadima, dok „Želja“ tajnu uspeha bazira na trčanju i tempom lomi rivale, uglavnom u drugom poluvremenu, a posle samo četiri kola novog šampionata došao je na „svoje“-najefikasniji je tim u čitavoj ligi sa preko 30 golova u proseku. Jedan od kurioziteta vezanih za Kostolčane jeste to što imaju trenera sa najdužim stažom-Dragan Ajdačić je gotovo dve decenije u kontinuitetu šef struke u Rudaru, a ni ekipu ne menjaju godinama, pa pasionirani pratioci dešavanja na domaćim rukometnim terenima već napamet znaju postavu sa Nedeljkovićem, Ticom, Nedeljkovim, Miloševićem, Dimitrijevićem...

-Kada igraju prvi i drugi, onda je to istinski derbi. Rudar zaslužuje maksimalan respekt za sve što rade godinama unazad. Toliko dugo su zajedno, vidi se jasan „rukopis“ sjajnog trenera, igraju prepoznatljivo, napreduju, a koliko su neugodni uverili smo se prošle sezone, kada su nas oba puta baš namučili. Tamo je bilo nerešeno, u Nišu smo morali da iscedimo poslednju kap znoja za pobedu. Ipak, uz sve ovo što sam naveo, mi moramo da prihvatimo ulogu favorita na svoja pleća. Mi smo Železničar! Igramo sve bolje, to kako momci rade i kako se zalažu na treninzima može smo da razgali svakog trenera i mi idemo u Kostolac po prvo mesto na tabeli-jasna je poruka trenera Đorđa Teodorovića.

U tom nastojanju, mnogo će nedostajati jedan od vodećih igrača Đorđe Spasić, koji je na treningu tokom nedelje doživeo prelom metatarzalne kosti stopala i čeka ga višenedeljna pauza.

-Zeka će nam mnogo nedostajati, kako na krilu, tako i u odbrani, gde je ove sezone imao baš ozbiljnu ulogu. Želimo mu brz oporavak, ali to je, nažalost, sastavni deo sporta. Očekujem da drugi momci pruže još više kako bi nadomestili njegovu ulogu u obe faze igre-podvukao je šef stručnog štaba Železničara.

Utakmica u Kostolcu igra se u subotu od 19 časova, a sudiće je braća Đorđe i Miloš Jevtić iz Lazarevca.