Kada je poslednji put Železničar gostovao u Šapcu, na klupi Metaloplastike sedeo je njegov sadašnji trener Đorđe Teodorović. Bila je to utakmica koja je presudila u borbi za drugo mesto u sezoni 2018/19 i kojom je nekadašnji, dvostruki uzastopni šampion Evrope „preoteo“ Nišlijama mesto u SEHA ligi.

Jasno je, dakle, da sutrašnji susret ima posebnu težinu za „Željinog“ šefa struke:

-Pre svega, treba naglasiti da je ovo okršaj ekipa koje su skoro svi, pred početak takmičenja, videli na prve dve pozicije u ovoj, našoj grupi B ARKUS lige. Dakle, derbi već u drugom kolu. Moje je mišljenje da je reč o ekipama približnog kvaliteta, tako da mi, apsolutno, u Šapcu tražimo pozitivan rezultat. Metaloplastika je bitno izmenila ekipu u odnosu na prethodnu sezonu, potrebno im je vreme za uigravanje, tako da našu prednost vidimo u kontinuitetu. Neke igrače Metaloplastke sam trenirao, dobro ih poznajem, utakmice ovih rivala su posebna inspiracija i motivacija za svakog aktera, a sigurno je da ću ja sada imati dodatnu dozu svega toga. Šapčani su odlično vođeni sa klupe legendom srpskog rukometa Veselinom Vukovićem, imaju zaista puno odličih igrača, a nekako, u ovim uvodnim mečevima u sezoni, posebno su se istakli krilni rukometaši Vorkapić i Srdanović-istakao je Teodorović.

Metaloplastika je, podsetimo, već odigrala dve takmičarske utakmice, poražena je od Vojvodine (21:27) u polufinalu Kupa, pa savladala Radnički iz Kragujevca (29:27) na domaćem terenu u prvom kolu prvenstva. Zanimljivo, „Želja“ je u propremnom periodu igrao i protiv Vojvodine i protiv Kragujevčana, oba meča izgubio u gostima

Ekspedicija Železničara u petak putuje u okolinu Šapca, gde će se u miru pripremati za duel koji, u dvorani Šabačke gimnazije, počinje u subotu u 19 časova, a sudiće ga Sekulić i Jovandić iz Pančeva. Na ovoj utakmici, Nišlije će, prvi put posle 15 godina, nastupiti u žutoj garnituri dresova.