Rukometaši Železničara ni u svom Čairu ove sezone nisu igrali toliko često u kratkom vremenskom razmaku, kao na beogradskoj Banjici. Sutra uveče će treći put u deset dana nastupiti u dvorani USC „Voždovac“, a nakon dva okršaja sa Partizanom, od kojih se ovaj prethodni, pre tri dana, završio bolnom eliminacijom iz Kupa Srbije, posle izvođenja sedmeraca, na redu je duel sa Obilićem.

Reč je o utakmici koja za Nišlije nema skoro nikakav takmičarski značaj. Šanse da se do kraja osnovnog dela ARKUS lige pomere sa druge pozicije, bilo na prvu, bilo na treću, izražene su u promilima i verovatno će iščeznuti već nakon večerašnjih mečeva. Na drugoj strani, to sa Obilićem nije slučaj. Popularni „vitezovi“ još imaju neke šanse da izbegnu plej-aut, a sutrašnji duel im je bukvalno poslednja slamka spasa.

-Nama je ovo četvrta takmičarska utakmica za 11 dana, što je zaista ubitačan tempo. Malo smo platili danak svemu tome, povredama nekolicine igrača, pa ćemo videti da li će oni moći da nastupe u Beogradu. Pritom, počeli smo specifičan način rada, neku vrstu priprema za plej-of. Ipak, uprkos svemu navedenom, iako nemamo nikakav rezultatski pritisak, imamo obavezu da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Obilić nije naivan protivnik, dugo igraju zajedno, i neće to biti laka utakmica, iako je jasno da, po položaju na tabeli, imamo ulogu favorita-istakao je trener Đorđe Teodorović.

Utakmica 20. kola počinje u 19.30 časova, a sudiće je Musić i Đurašinović iz Vrbasa.