Na svečaniji način nego u dogledno vreme unazad, u prostorijama Rukometnog saveza Srbije u Beogradu, obavljeno je žrebanje takmičarskih brojeva za sezonu 2017/18. u Superligi.

Železničar je izvukao broj 10, što znači da će sezonu otvoriti 23. septembra gostovanjem Obiliću u Beogradu, dok će premijeru pred domaćom publikom imati poslednjeg dana septembra, protiv Jugovića. Zanimljivo je da su kuglice sa ekipama i takmičarskim brojevima izvlačili Milica Danilović, najiskusnija rukometašica u Superligi, kapiten Bekamenta iz Aranđelovca i Mladen Krsmančić, najzvučnije ovoletošnje pojačanje Železničara, prošle sezone najbolji strelac osnovnog dela Suprlige u dresu Sloge iz Požege. Tom prilikom, Krsmančić je rekao:

-Prošla godina bila je godina mog punog sazrevanja, i sa igračke i sa ljudske strane. Mislim da sam čak toliko sazreo, da sam ovog leta bio spreman za ono što je želja svakog igrača, a to je odlazak u inostranstvo. Ipak, odlučio sam se za Niš i „Želju“, uveren da sam napravio pravi izbor. Sve je sjajno na početku priprema, imamo iskusnog trenera, ljude u upravi koji poznaju rukomet, dobro radimo i ja očekujem da napravimo nešto veliko i borimo se za sam vrh. Možda je i dobro što u prvom kolu imamo jedno tvrdo gostovanje, da vidimo od kakvog smo materijala. Prvo kolo kod kuće ume da donese veći pritisak.

Podsetimo, sistem takmičenja za nastupajuću sezonu je takav da se ukida plej-aut, pa dve najslabije ekipe nakon ligaškog dela napuštaju elitni rang. Međutim, plej-of će se igrati kao i do sada. Četiri najuspešnije ekipe iz osnovnog dela Superlige, bez prenošenja bodova, sa predstavnicima Srbije u regionalnij SEHA ligi, Vojvodinom i Dinamom iz Pančeva, igraće mini ligu po dvokružnom bod sistemu, za prvaka, plasman u SEHA ligu i evro-kupove.

Novi direktor lige Zoran Lazarević i predsednik Takmičarske komisije RSS Miomir Petrović upoznali su predstavnike klubova sa osnovnim propisima i principima funkcionisanja lige, sa akcentom na regularnost takmičenja, koja će, kako je rečeno, biti svetinja. Precizan kalendar takmičenja biće utvrđen naknadno, ali start liga je zakazan za 23/24. septembar.

                                      

             Takmičarski brojevi

1.Sloga Požega

2.Spartak Vojput Subotica

3.Obilić Beograd

4.Jugović Kać

5.Metaloplastika Šabac

6.Partizan Beograd

7.Rudar Kostolac

8.Mokra Gora Zubin Potok

9.Crvena zvezda Beograd

10.Železničar Niš

11.Požarevac

12.Šamot 65 Aranđelovac

 

            Raspored mečeva

1.kolo Obilić-ŽELEZNIČAR

2.kolo ŽELEZNIČAR-Jugović

3.kolo Metaloplastika-ŽELEZNIČAR

4.kolo ŽELEZNIČAR-Partizan

5.kolo Rudar-ŽELEZNIČAR

6.kolo ŽELEZNIČAR–Mokra Gora

7.kolo Crvena zvezda-ŽELEZNIČAR

8.kolo Šamot 65-ŽELEZNIČAR

9.kolo ŽELEZNIČAR-Požarevac

10.kolo Sloga-ŽELEZNIČAR

11.kolo ŽELEZNIČAR–Spartak Vojput