U rukometnoj Superligi Srbije već nekoliko sezona, po završetku svake utakmice, treneri oba tima biraju najistaknutijeg aktera u protivničkom taboru. Na osnovu tako zasluženih priznanja MVP-ja, sačinjava se rang-lista, a čak dvojica rukometaša koji su bili najbolji po tom osnovu u poslednje tri sezone šampionata naše države, pojačali su ovog leta Rukometni klub Železničar.

Mladen Krsmančić, ujedno i najbolji strelac prošlosezonskog osnovnog dela Superlige, ugovor je potpisao još pre nekoliko nedelja, a to isto juče je učinio Dejan Zlatanović, i time samo formalizovao ono što je znatno ranije dogovorio sa novim rukovodstvom kluba, budući da se od prvog dana priprema stavio na raspolaganje treneru Josifu Petkoviću.

-Dejan je ispoštovao svoju reč i veoma smo srećni što smo potpisali ugovor sa takvim igračem. Iskusan golman njegovog kalibra daje stabilnost svakoj ekipi i ubeđeni smo da smo mnogo dobili njegovim dolaskom-potvrdio je Ivan Šmigić, novi tim-menadžer „Želje“.

Zlatanović se, tako, vratio u Niš nakon dve godine provedene u Crvenoj zvezdi. On je, u dve sezone u ondašnjem Železničaru, prošao put, što se kaže, „od šampanjca i kavijara, do hleba i igara“, odnosno osetio je obe strane medalje. Najpre je, u proleće 2014. godine, bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje pehara Kupa Srbije, par meseci kasnije sa Nišlijama učestvovao i u dva kola kvalifikacija za EHF kup, a onda je, u sezoni 2014/15, onoj koja je najavila totalno posrtanje trofejnog kluba na svim poljima, opstanak izboren u poslednjem kolu...

-Sada je ovde sasvim druga priča. Verujem u ovaj novi projekat, verujem ljudima koji su mi ga predstavili i koji će voditi klub u narednom periodu, a pre svega Ivanu Šmigiću, koga jako dugo poznajem i sa kojim sam, svojevremeno, igrao zajedno u Radničkom iz Kragujevca. To poverenje, osim na pomenutom poznanstvu, zasniva se i na poslednjim dešavanjima. Sve neke tekuće stvari koje smo dogovarali prethodnih dana, klub je ispoštovao, i to je za mene još jedan znak njihove i ozbiljnosti čitavog projekta oporavka niškog muškog rukometa-istakao je Zlatanović.

Igrači redom ističu da je prva nedelja priprema protekla izuzetno naporno, ali to je jedini put ka ostvarenju zacrtanih takmičarskih ciljeva. A oni, ma koliko u klubu žele da skromno započnu proces renesanse, nisu tako mali...

-Jeste, teški su treninzi, ali svi verujemo da će biti sve lakše, pošto će, vremenom, lopta zauzimati sve značajnije mesto u našem radu. Mislim da proces uigravanja neće moći da ide baš tako brzo, jer je ovo potpuno nova ekipa i krenuli smo bukvalno od nule. Ali, s obzirom na trenutni kvalitet, a biće, najavljeno je, još pojačanja, smatram da ne bi trebalo da imamo problema da se plasiramo u plej-of. A koji će nam tamo bito dometi, vreme će pokazati. O tom-potom-zaključio je iskusni čuvar mreže.

Zlatanović se, pre nekoliko meseci, okitio peharom Kupa Srbije i sa Crvenom zvezdom, tako da se u Niš vraća na najmanje onako dobrom nivou po kakvom ga ovdašnji ljubitelji rukometa pamte. Jeste ušao u 39. godinu, ali za golmane je već izlizana ona komparacija sa vinom i trajanjem. Dejan se u taj stereotip savršeno uklapa!