Tabela jasno kaže, u subotu uveče se u Požegi igra derbi prvenstva, pošto neprikosnoveni lider Železničar gostuje drugoplasiranoj Slogi. U svakom slučaju, ovo je najveći izazov za Nišlije do kraja takmičarske 2017. godine, jer Sloga je već par sezona, od kako je član elitnog ranga, jedan od njegovih najuspešnijih učesnika, a u tekućem prvenstvu kod kuće ima stopostotan učinak od pet pobeda iz isto toliko utakmica, da bi kvalitet potvrdila u prethodnom kolu, trijumfom nad Crvenom zvezdom na gostovanju.

U samo dve nedelje mnogo se kadrovskih „potresa“ dogodilo Nišlijama, pošto je trener Josif Petković najpre, i to do kraja sezone, ostao bez Miloša Padežanina, zatim se zahvalio na saradnji Nikoli Miloševiću, onda, pre par dana, dobio pojačanje u vidu Stevana Sretenovića, a nekoliko igrača imalo je problema sa virusnom infekcijom i pitanje je da li će "Želja" u Požegi nastupiti kompletan.

-Šta je, tu je, mi koji budemo igrali moramo da se sakupimo i probamo da nastavimo ovu seriju od osam uzastopnih pobeda. Nadam se da će dolazak Sretenovića makar donekle popuniti nastale praznine na bekovskim pozicijama, posebno u odbrani, gde sada, kada od „dvojke“ do „petice“, redom stanu dvometraši Jevtić, Vučković, Mađar i Sretenović, nikome nije lako da uopšte dođe do prilike ds nam uputi udarac-ističe Đorđe Spasić, jedan od igrača koji su minulog leta u Niš stigli upravo iz Požege, uz Mladena Krsmančića, pa golmana Janka Gemaljevića, ali današnjeg protivnika, ipak, ne poznaje baš najbolje:

-Malo je tu igrača ostalo iz prošle sezone. Oba krila, Marjanović i Vokši, zatim Gojković, i to je, otprilike, to. Ipak, vidim da je trener Nenad Kraljevski ponovo skockao odličnu ekipu, koja posebno dobro igra kod kuće, pred punim tribinama. Zanimljivo je to njihovo taktičko opredeljenje da veći deo utakmice napadaju sa sedam igrača, bez golmana, što je mač sa dve oštrice. Mi smo se za to spremali tokom prethodne nedelje i nadam se da ćemo i ovaj ispit uspešno da položimo-dodao je odlični levokrilni rukometaš Nišlija.

Početak utakmice zakazan je za 19 časova, a sudiće je Kovač i Milosavljević sa Kosova.