Nije tajna da su u Rukometnom klubu Železničar već neko vreme fokusirani na ono što predstoji idućeg vikenda, a to je derbi dve trenutno vodeće ekipe na tabeli Superlige, tim pre što će gostovanje Crvenoj zvezdi biti prilika za promociju pred najširim auditorijumom, pošto će utakmicu direktno prenositi Javni servis.

Ipak, pre toga, „Želja“ u subotu 4. novembra dočekuje Mokru Goru, a, ma koliko da mu, pre svega zbog trenutnog položaja na tabeli, pripada uloga apsolutnog favorita, niti je uputno, niti u skladu sa manirima koja je novoformirana niška ekipa do sada pokazala, da se protivniku ne ukaže maksimalna pažnja i poštovanje. Tim pre, što u goste stiže ekipa sa prostora Kosova i Metohije, a takvi događaji uvek bude specifičnu vrstu emocija.

Iza Nišlija je dvonedeljna takmičarska pauza, a pre toga, podsetimo, serija od četiri uzastopne, ubedljive pobede, u kojima „Želja“ gotovo 240 minuta nije čak bio ni u rezultatskom minusu. Na drugoj strani, ekipa koju sa klupe predvodi Nedeljko Vučković, stručnjak koji je Železničar, sa uspehom, predvodio u prvoj polovini 2013. godine, u svojoj debitantskoj sezoni u Superligi osvojila je za sada samo jedan bod. Mokra Gora je minule srede igrala sa Crvenom zvezdom u Zubinom Potoku i poražena je sa 29:26.

-Ovu pauzu smo dobro iskoristili. Ništa se nije poremetilo u našem uobičajenom ritmu, samo smo imali malo više lufta da neke stvari doteramo i ja se nadam da će, makar za koju nijansu, naša igra biti još kvalitetnija. Iako tako deluje na prvu loptu i tako se spremamo da će neke naredne utakmice biti jače i kvalitetnije, za nas je svaka utakmica ista. Uz veliko poštovanje prema protivničkoj ekipi, dočekujemo utakmicu svesni da smo kvaliteniji. Smatram da je čak moja velika prednost to što nijednu ekipu u ligi ne poznajem preterano, gledam samo sopstveni posao i moje igrače i, ko god dođe na red, toga ćemo da pobedimo, tako razmišljamo-istakao je trener Josif Petković.

Utakmica protiv Mokre Gore igra se u subotu od 18.30 časova, uz slobodan ulaz u halu Čair, a sudiće je Zdravko Crnjanski i Milenko Alimpić iz Bačke Palanke. 

-Iskreno, za očekivati je da nastavimo da igramo minimum na onom nivou kao do sada. A, ako je moguće, probaćemo da tu igru i unapredimo, jer smo zaista naporno trenirali u ovoj pauzi, gotovo svakog dana mininum dva puta dnevno, i taj rad i trud treba da realizujemo i materijalizujemo na terenu. Što se Mokre Gore tiče, njihova pozicija na tabeli nije realna, iskusna su ekipa, dugo na okupu, i mislim da će oni, kako vreme prolazi, beležiti sve bolje igre i rezultate. Dakle, potcenjivanja ne sme da bude, ali naša pobeda se ne dovodi u pitanje-kazao je Andrija Mađar, ove sezone specijalista za odbrambene zadatke u taboru Nišlija.