SUPERLIGA ZA RUKOMETAŠE: RUDAR-ŽELEZNIČAR 21:29 (11:12)

         

Kostolac, 21. oktobra. Dvorana „Kostolac“. Gledalaca: 300. Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) i Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Rudar 5(2), Železničar 1(1). Isključenja: Rudar 2, Železničar 4 minuta.

RUDAR: Budović (10 odbrana), Urankar (1 odbrana), Tatari 1, Avramović 2, Vuković 5, Nedeljković 3(1), Tica, Šukić 1, Murina, Mrvović, Inić, Đorđević, Milošević 2(1), Nedeljkov 4, Božić 2, Merdović 1.

ŽELEZNIČAR: Zlatanović (6 odbrana, 2 sedmerca), Gemaljević (8 odbrana, 1 sedmerac), Mitić, Mađar, Padežanin 6, Krsmančić 4, Petković 2, Spasić 5, Milutinović, Jevtić 3, Mrdaković, Mirić 1(1), Milošević 4, Đukić 4, Vučković, Barjaktarević.

Semafor: 2:2(6), 5:5(11), 5:8(14), 9:11(24), 14:15(36), 16:20(43), 18:24(48), 19:28(55).

„Želja“ se šali sa konkurencijom u Superligi. Četvrtom uzastopnom pobedom, savršeno uklopljenom u prosek od osam golova razlike po meču, u ciklusu u kojem je samo Jugović poveo sa 1:0 na početku utakmice 2. kola, nakon čega Nišlije gotovo 240 minuta u kontinuitetu nisu bile u rezultatskom minusu (!), ekipa Joške Petkovića izbila je na lidersku poziciju na tabeli, na kojoj će biti makar do kraja meseca, dok Crvena zvezda ne odigra odloženu utakmicu u Zubinom Potoku, jer u prvenstvu sledi dvonedeljna pauza...

Gosti su protiv Rudara u Kostolcu sve vreme kontrolisali tok stvari na terenu. U prvih 11 minuta igralo se bukvalno gol za gol-Nišlije bi povele, domaćin izjednačio, poslednji put na 5:5, nakon čega se „Želja“ odlepio mini-serijom 3:0, uz dva gola Padežanina. Gosti su imali sada već prepoznatljivu čvrstinu u odbrani, donekle je probleme zadavao samo pivot Nedeljkov. Zlatanović je skinuo dva sedmerca u prvih dvadesetak minuta, a u napadu su bekovi koristili svoju tehničku superiornost i individualnim kvalitetom pronalazili prava rešenja, pa je Krsmančić sva svoja četiri gola postigao do odlaska na odmor. Onaj poslednji, 12. za „Želju“, predstavljao je pravu majstoriju, no odmah posle toga je isključen on, pa za njim i Vučković, Nišlije su dva minuta imale dva igrača manje u polju, što je domaćin iskoristio da se primakne na gol minusa i sa prilično aktivnim rezultatom (11:12) ode na poluvreme.

Takav odmos na semaforu potrajao je samo još nekih pet, šest minuta, a onda je Železničar potpuno zagospodario utakmicom. Petković je, nakon uspešno odbranjenog sedmerca, ostavio na golu Janka Gemaljevića, a ovaj je svojih dvadesetak minuta iskoristio perfektno i bio jedan od najboljih na terenu. Iz tih odbrana razvijale su se munjevite kontre preko nepogrešivih Spasića i Đukića, koji je sva četiri gola postigao u nastavku meča, baš kao i Nikola Milošević, koji je konačno ponudio precizan šut sa distance kao još jednu napadačku opciju svom treneru za nastavak sezone. „Želja“ je serijom 7:2 stigao do 27:19 u 53. minutu, Rudar se potpuno predao i meč je rutinski priveden kraju.