PLEJ-OF ARKUS LIGE ZA RUKOMETAŠE: VOJVODINA-ŽELEZNIČAR 36:27 (22:13)

  

Novi Sad, 24. aprila. Dvorana „Slana bara“. Bez gledalaca. Sudije: Branislav Nenadić (Mladenovac) i Darko Stefanović (Zemun). Sedmerci: Vojvodina 1(1), Železničar 6(5). Isključenja: Vojvodina 10, Železničar 2 minuta.

VOJVODINA: Verkić (7 odbrana), Arsenić (4 odbrane, 1 sedmerac), Andrić (1 odbrana), Kurteš 3, Milić 1, Pribak 2, Vukovljak, Miljković, Milenković 3, Podunavac 1, Rađenović 3, Tomić 4, Stanković 5, Nikolić 7, Šotić 6(1), Babić 1.

ŽELEZNIČAR: Matović (7 odbrana), Stošić (1 odbrana), Bojan Radivojević 3, D. Stojanović 2, Stanojević 5, Petrović, Boris Radivojević 6, Ristić, Milosavljević 2, Anđelković 5(5), Đorđević, Antić 2, Trkulja, Milovanović 2.

Semafor: 4:1(7), 11:4(16), 14:9(22), 24:13(32), 31:19(45), 35:24(55).

Utakmica koja će brzo biti zaboravljena i koju je samo trebalo nekako „pregurati“, kako od strane aktera, tako i od njenih posmatrača. Železničar je u Novi Sad otputovao sa belom zastavom, a bez trojice najiskusnijih igrača-Miroslava Kocića, Aleksandra Stojanovića i Đorđa Spasića. Kada se tome doda izostanak Aleksandra Pavlovića i Vlade Arizanovića zbog povrede, te da je reprezentativac Marko Milosavljević u igru ušao tek na sredini prvog poluvremena, jasno je da su se Nišlije same svrstale u red ekipa koje je Vojvodina „samlela“ u svojoj mašini već tokom prvog poluvremena, pa takmičarske neizvesnosti nije bilo niti jednog momenta. U nastavku je aktuelni, a sasvim izvesno i budući šampion smanjio gas, pa je konačna razlika identična onoj kojom je Železničar izgubio od Novosađana i u Čairu, u prvom delu plej-ofa,  a ostaje zanimljiv podatak da ove sezone niko, u prvenstvu, nije Vojvodini dao ovoliko golova na jednoj utakmici.

Krenule su Nišlije sa Stošićem na golu, krilima Anđelkovićem i Borisom Radivojevićem, Trkuljom na crti, te bekovskom postavom Veljko Stanojević-Bojan Radivojević-Nemanja Milovanović, koji je imao tu čast da ponese i kapitensku traku na ovom susretu. Ali, Vojvodina je zaigrala duboku odbranu, udaljila bekove gostiju skoro do centra, pa je Železničar jako teško dolazio do prilike za šut i prvi gol iz igre postigao je tek u 8. minutu. Tada je Vojvodina već počela da hvata zalet, iz minuta u minut podizala razliku, a, iako pomenutim izostancima Nišlije nisu pretrpele velike promene u odbrambenoj postavi, sa izuzetkom Kocića, kao stuba na golu, u prvom poluvremenu bukvalno nisu postojale u defanzivi, pa su se domaći ispucavali bez bilo kakvog otpora, a prednjačili su Jovica Nikolić i Mladen Šotić. Sve što je Vojvodina šutnula u okvir gola-tamo je i završilo, a na drugoj strani, jedino što je funkcionisalo u napadu Železničara bili su Boris Radivojević i Veljko Stanojević, koji su postigli devet od 13 pogodaka svog tima u prvom delu, uz veoma raspoloženog Svetislava Verkića na golu domaćih.

Brzo su Novosađani u nastavku stigli do dvocifrene prednosti (maksimalna je, u nekoliko navrata, iznosila 12 golova), a onda je i Boris Rojević počeo da menja, u igru ubacuje mlađe snage. Kako se meč bližio kraju, Nišlije su pojačale agresivnost, Matović je „skinuo“ par lopti, Lazar Anđelković bio prilično siguran izvođač sedmeraca, pa je Železničar smanjio minus i na osam golova, na kraju je bilo 36:27.

                                     

    

                                               Reč trenera

ĐORĐE TEODOROVIĆ, ŽELEZNIČAR: -Ja bih da čestitam Vojvodini na još jednoj tituli, izgledaju šampionski, nema tu šta. Mi smo pokušali da pružimo neki otpor, ali ne ide to tako lako kada dođeš šampionu na noge, treba biti i uigran i kompletan. Sreća je da imamo 14 dana da se malo konsolidujemo, da igrače koji su roviti vratimo u stroj. Ovo nije merilo. Nadamo se da ćemo se snaći i da će u završnici to ponovo biti onaj Železničar koji je blistao na početku sezone, a u prethodnih pet kola nije imao poraz u plej-ofu, pa ćemo potražiti svoje mesto između druge i četvrte pozicije na tabeli.

BORIS ROJEVIĆ, VOJVODINA: -Odigrali smo danas možda i utakmicu za publiku, sa puno trčanja i golova, atraktivnih poteza, bez tenzije. Zasluženo smo slavili, oni su imali svoje probleme, došli su iz Niša autobusom direktno na utakmicu, nisu imali nekoliko važnih igrača, to se osetilo u njihovoj igri. Mi se okrećemo narednim izazovima, još tri pobede nas dele do titule, koju želimo da proslavimo ovde protiv Partizana.