Kada onako deklasirate Metaloplastiku, pa odmah zatim Partizan, neko, ko nije „duboko“ u rukometu, pomislio bi da se pobeda nad Rudarom iz Kostolca podrazumeva. Međutim, iako je reč o daleko manje atraktivnom rivalu, „Želju“ u subotu očekuje bar jednako težak posao kao u prethodna dva kola. Uostalom, to potvrđuje i sam pogled na tabelu, na kojoj je Rudar bolje plasiran od pomenutih trofejnih klubova iz Šapca i Beograda. Kostolčani su prvi poraz doživeli tek u prethodnom kolu od lidera Crvene zvezde, koja im je otpor slomila tek u samom finišu. Ne treba zaboraviti ni tradiciju, koja kaže da Železničar nikada nije lako pobedio ekipu iz požarevačke opštine poznate po termoelektrani i rudnicima uglja, u čijim redovima se, na početku sezone, posebno ističu Milošević, Nedeljković, Tica, Šukić, Nedeljkov...

-Već smo uspeli da naviknemo ljude na naše pobede, ali samo dobri poznavaoci rukometa svesni su koliko nas težak posao očekuje u Kostolcu. Rudar je, posebno na domaćem terenu, veoma tvrd orah, sa sastavom čija je okosnica već godinama na okupu i biće nam potrebno jednako dobro izdanje kao protiv Metaloplastike ili Partizana da bismo nastavili seriju. Ipak, ne postoji razlog da sumnjamo da ćemo u tome uspeti. Kompletni smo, u dobroj formi i raspoloženju, rekao bih dovoljno kvalitetni da pariramo svakoj ekipi u zemlji, uključujući i naše SEHA ligaše, tako da više domaćin treba da razmišlja o nama, nego mi o njima-istakao je Žarko Petković, najiskusniji rukometaš Železničara.

Nišlije žele da zaokruže sjajan start sezone, pošto su neporažene u prvenstvu, imaju tri vezana trijumfa, a ovom utakmicom završava se prvi ciklus, pošto predstoji prva dvonedeljna takmičarska pauza u sezoni. Početak je zakazan za subotu u 19 časova, sudiće internacionalci Mošorinski i Pandžić, a link za direktan prenos nalazi se na sajtu Rukometnog saveza Srbije i portalu sportuzivo.tv.