Iako reprezentacija nije imala predviđene aktivnosti, pauza u kalendaru takmičenja je ispoštovana, a nakon deset dana u sredu se nastavlja ARKUS liga. Iza rukometaša Železničara je turbulentan period, pošto je prvotimac Stefan Trkulja, nakon izraženih simptoma, prethodnog petka pozitivno testiran na virus korona, što je na par dana obustavilo trenažni proces Nišlija. Klub je u ponedeljak organizovao testiranje kompletnog igračkog kadra i stručnog štaba, svi su dobili negativan rezultat, tako da će „Želja“, posle neplanirane mini-pauze, nastaviti takmičenje po uobičajenom rasporedu, a sutra, u sklopu 6. kola, dočekuju Šamot iz Aranđelovca, dok bi već u subotu trebalo da gostuju Obiliću u Beogradu.

Šamot je svojevrsni dužnik Železničara, jer im je prošle sezone, u jednom momentu, naneo jedini prvenstveni poraz u rasponu od 140 dana, a sada u Niš stiže kao poslednji na tabeli grupe B, sa samo dva boda iz pet odigranih kola. Na drugoj strani, „Želja“ je lider sa devet od deset mogućih bodova, a nakon poraza Rudara od Novog Pazara u premijernoj utakmici 6. kola, Nišlije imaju luksuz čak i jednog poraza, a da ostanu na vrhu. Ipak, tog „kviska“ svakako ne planiraju da iskoriste sutra.

-Plasman na tabeli ne bi smeo nikoga da zavara da nas čeka lak posao. Šamot ima nekoliko iskusnih igrača, sigurno i ambiciju da se izvuče iz teške situacije na tabeli. Mi smo u specifičnoj situaciji, bez dvojice jako bitnih šrafova u našoj mašineriji, Spasića i Trkulje, ali ima tu mnogo motivisanih momaka koji žele da iskoriste svoju šansu i da zakrpe te rupe. Momci, ponavljam to po ko zna koji put, zaslužuju sve pohvale za zalaganje na treninzima i želju da nastave u pobedničkom ritmu i sve osim osvajanja dva boda bilo bi veliko iznenađenje-istakao je trener Đorđe Teodorović.

Utakmica se igra sutra od 17 časova u sali Osnovne škole „Miroslav Antić“, bez prisustva gledalaca, a sudiće je Milosavljević i Trivković iz Beške.