Povratak korenima. Tamo gde je sve počelo, gde je „rođen“ niški mali rukomet, gde su odigrane neke kultne utakmice na početku istorije kluba, rukometaši Železničara su se okupili i odradili prvi zajednički trening posle okruglo pet meseci. U legendarnom Rovčetu, podno Tvrđave, trener Đorđe Teodorović izvršio je prozivku rukometaša.

-U ovoj Tvrđavi, imamo „tvrđavu od momaka“. Zadovoljstvo je videti ih u ovolikom broju. Naša najveća snaga biće taj kontinuitet, koga u srpskom rukometu ima tako malo, a mi smo u minimalno izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu. Nedostaju dvojica igrača Jevtić i Milovanović, igrači iz središnjice odbrane, jedan pivot koji je bio jedan od oslonaca ekipe, ali tu su Trkulja i Arizanović i veliko mi je zadovoljstvo da smo uspeli da ih dovedemo. Prvi je izrazito kvalitetan u odbrani, sjajan za pozitivnu atmosferu u ekipi, drugi je prekrasno vaspitan momak i izuzetno talentovan, a pregovaramo sa još nekoliko pojačanja, s tim što smo već na prvom treningu imali nekoliko momaka na takozvanoj probi. Tu je bio i kompletan omladinski pogon, što je još jedan dokaz stasavanja ovog kluba. Naš drugi kvalitet jeste pravovremeni, čak i prevremeni početak rada. Poučeni lošim iskustvom od prošlog leta, sada su igrači u „programu“ već osam nedelja, odradili su 44 treninga i svaka im čast na predanosti, trebalo bi da su već odlično spremni došli na prvo okupljanje-istakao je Teodorović i trojici najboljih, po njegovoj evidenciji, u tom pretpripremnom delu-Nikoli Matoviću, Lazaru Anđelkoviću i Vladanu Arizanoviću, podelio simbolične poklone.

U ime Uprave kluba, igračima se obratio predsednik Ljubomir Pavlović, koji im je poželeo dobro zdravlje i još bolje rezultate:

-Moram da kažem da smo klub prihvatili u izuzetno teškoj situaciji, ali smo velikim naporima uspeli da imamo odličnu godinu za nama. Verujem da nije daleko dan kada ćemo prestati da mislimo o finansijskim „repovima“ i okrenuti se samo sportskim pitnjima i planovima. Mi ćemo i dalje govoriti skromno, ali ćemo pokušati da ostvarimo najbolje moguće rezultate i da iz ekipe koju imamo izvučemo maksimum-istakao je Pavlović i izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da je Aleksandar Stojanović odložio ranije planirani odlazak u igračku penziju i odlučio da još godinu dana nosi dres „Želje“.

-Posle nezavršene sezone zbog koronavirusa, preduga je pauza bila, uželeo sam se rukometa i Niša kao grada, i ljudi u rukovodstvu kluba, trenera i saigrača, odlučio sam da nastavim karijeru još godinu dana i da probamo da napravimo nešto važno ove sezone-kazao je prekaljeni desni bek.

Kompletan pogon Železničara već u utorak će odaditi opsežna medicinska testiranja, uključujući i ona na virus Kovid 19, kako bi povratak u halu Čair protekao po svim bezbednosnim protokolima, na šta je ukazana posebna pažnja na prvom okupljanju.

 

Prisutni

Na prozivci Nišlija prisutni su bili sledeći igrači pod ugovorom: Miroslav Kocić, Nikola Matović, Darko Stošić (golmani); Đorđe Spasić, Boris Radivojević (leva krila); Lazar Anđelković, Danilo Stojanović (desna krila); Aleksandar Stojanović, Veljko Stanojević (desni bekovi); Aleksandar Pavlović, Bojan Radivojević, Vladan Arizanović (srednji bekovi); Marko Milosavljević, Stefan Trkulja (levi bekovi); Petar Petrović (bek/pivot).