Tačno deset nedelja prošlo je između (ispostavilo se) poslednje utakmice i poslednjeg okupljanja rukometaša Železničara za sezonu 2019/20. Dva dana nakon susreta sa Dinamom iz Pančeva u 21. kolu ARKUS lige, a jutro nakon uvođenja vanrednog stanja, niški rukometaši su se razišli, svako na svoju stranu, a juče su se okupili da na prigodan način stave tačku na sezonu koja je, zbog pandemije virusa korona, naprosto precrtana.

Podsetimo, u momentu prekida, „Želja“ je, kao i tokom većeg dela takmičenja, bio „zacementiran“ na drugoj poziciji tabele ARKUS lige i imao je obezbeđen plasman u plej-of, koji nije mogao da bude odigran.

-Svakako da nam je žao što smo ostali uskraćeni za bitke sa našim najvećim konkurentima u državi, jer smo bili u naletu i mislim da smo mogli da ostvarimo korak više u odnosu na prethodnu sezonu. Nikome ne prija ovolika pauza, posebno meni u ovim godinama, ali u pitanju je viša sila. Kako svima u Evropi, tako i nama. Ostaje nam nada da će se epidemiološka situacija popraviti tako da će nema biti dopušteno da na leto na vreme počnemo pripreme, a onda i novo prvenstvo Superlige-istakao je Miroslav Kocić, kapiten „Želje“.

Le modafinil désigne les psychostimulants qui aident à lutter contre le sommeil. Il a été spécialement conçu pour les personnes souffrant de narcolepsie : avec cette maladie, une personne peut s’endormir soudainement pendant la journée. Achetez du Modafinil 200mg et 100mg en ligne sur notre site web https://medpharmacie.com/acheter-modafinil-provigil-en-france une solution raisonnable. 100 % de nos clients obtiennent le produit qu’ils souhaitent.

Sa izuzetkom golmana Nikole Matovića, koji je u rodnoj Crnoj Gori, svi ostali članovi ekipe sakupili su se na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, a onda su u hali „Šivara“ odradili testove koji su pomogli kondicionom treneru Stevanu Stamenkoviću da pripremi program rada u letnjem periodu, do početka pravih priprema za novu sezonu. Zavesa je spuštena zajedničkim ručkom, u prisustvu kompletnog Upravnog odbora na čelu sa predsednikom Ljubom Pavlovićem i prijatelja kluba.

-Kad se ovako nešto desi, shvatimo koliko je rukomet mali, čak nevažan u odnosu na neke druge stvari u životu. Zdravlje igrača nam je svima bilo na prvom mestu, a svi zajedno smo procenili da je sada pravi momenat da se okupimo i da na pravi način završimo priču za prethodnu sezonu, ali i otvorimo poglavlje koje se zove sezona 2020/21. Putovao sam kolima nekoliko sati iz Šapca i baš sam uhvatio sebe koliko sam pozitivno raspoložen i koliko se radujem susretu sa svim ovim ljudima. Valja još jednom podsetiti da smo se, sticajem okolnosti, prošlog leta prekasno sakupili, zaostajali u pripremnom periodu i na početku prvenstva za ostalim ekipama, ali su se, iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, kockice sklapale. Izgradili smo porodični ambijent u „Želji“ i imali smo velike planove za plej-of, bili praktično u jeku fizičkih priprema kada nas je ovo zadesilo. Sada imamo priliku da se još bolje organizujemo, da na vreme započnemo pripreme. Gro ekipe je pod ugovorom, sigurno je da će biti po neki odlazak, ali radimo na tome da se pojačamo, a jako nam je bitno da sa nama budu momci koji su na pravi način motivisani da „zagrizu“ još i pre zvaničnog početka priprema. Svesni smo gde nam je najviše škripalo u prethodnoj sezoni, a to je odbrana i posebno ćemo se potruditi da ojačamo taj deo tima-kazao je Đorđe Teodorović, šef stručnog štaba Železničara.

U ime rukovodstva kluba, urađeno u prethodnih deset meseci sumirao je generalni sekretar Dušan Jocić:

-Tog, 16. marta imali smo jedan od najmučnijih sastanaka kojima sam ikada prisustvovao, kada smo se dogovorili da raspustimo ekipu posle uvođenja vanrednog stanja i zabrane daljih trenažnih aktivnosti i takmičenja, a svima nam je, u pogledu, bilo jasno da je to kraj sezone. S ove distane, početak je bio pretežak i o tome smo jako retko javno govorili. Izborna skupština odžana je 30. jula, nakon što je klub dva meseca bio bukvalno zaključan. Poverenje svih je bilo potpuno narušeno, finansijski repovi ogromni, nismo imali trenera, a tek par igrača je bilo pod ugovorom. Zato je i moralo da počne uz određene probleme, ali smo bili strpljivi i ono što nas nije ubilo-ojačalo nas je. Imali smo, u periodu od 19. oktobra do 7. marta, 140 dana sa samo jednim porazom na 14 uzastopnih takmičarskih utakmica. Navijače nijednom nismo poslali kući nezadovoljne iz hale, sve do poslednje utakmice sa Dinamom, koja je odigrana bez prisustva publike i koja je svesno unapred žrtvovana, zbog započetih kondicionih priprema za plej-of, kada je prekinut istorijski niz od 24 uzastopna trijumfa u nacionalnom prvenstvu na domaćem terenu. Kao knedla u grlu ostaje ta eliminacija iz Kupa Srbije, u utakmici koja ni nije izgubljena, već smo ispali na sedmerce od Partizana, a koja se, ispostavilo se, jedina računa iz prethodne sezone, jer će se fajnal-for Kupa igrati i postojala bi šansa za jedan trofej ove godine. Sve u svemu, mislim da smo vratili imidž kluba, poverenje javnosti, u velikoj meri, uz pomoć Grada, stabilizovali finansijsku situaciju i napravili bazu za još veći napredak iduće sezone.

U ovom momentu neizvesno je i sa kojim brojem učesnika, i po kojem modelu će se igrati Superliga naredne sezone, kao i kada će takmičenje početi, ali ukoliko, prema nezvaničnim najavama, to bude poslednjeg vikenda u avgustu, okvirni plan je da se rukometaši Železničara ponovo okupe 20. jula.