Rukometaši Železničara predstojećeg vikenda nastavljaju takmičenje u ARKUS ligi, nakon jednoipomesečne pauze. Iza niškog kluba je veoma uzbudljiva polusezona, u kojoj je ekipa ostvarila plasman bolji od onoga što je najavljivano i od sudbine koja mu je pretila nakon dva potpuno „mrtva“ meseca, juna i jula 2019. godine.

Upravo tada, klub je na izvestan način „restartovan“, dobio je novo rukovodstvo na čelu sa doc. dr. Ljubomirom Pavlovićem i bukvalno ovih dana navršava se šest meseci od Izborne skupštine. U izjavi za sajt kluba, ovaj nekada proslavljeni rukometaš, najbolji sportista Niš za 2000. godinu, aktuelni prvi pomoćnik selektora muške seniorske reprezentacije Srbije Nenada Peruničića, izvršio je izvesnu rekapitulaciju urađenog u prethodnih pola godine i „spustio loptu“ kada su očekivanja javnosti od nastavka sezone u pitanju.

-Najpre želim da naglasim da smo mi naš osnovni takmičarski cilj za ovu sezonu već ostvarili. Zbog teške finansijske situacije u kojoj smo zatekli klub prošlog leta, rekli smo da nam je prioritet opstanak u Superligi i mi smo to, maltene, već postigli, jer su nam, u preostalih osam kola, potrebne jedna ili dve pobede da i matematički izbegnemo igranje plej-auta. Čak se može reći da smo cilj i premašili, jer smo na dobrom putu da obezbedimo nastup u plej-ofu. Mi ove sezone ne jurimo trofeje, osnovni zadatak je bila stabilizacija kluba na svim nivoima. Na tom planu je urađeno mnogo, ali nas veliki posao tek čeka, jer je ostalo još dosta „repova“ iz prethodnih godina. Obećao sam na izbornoj Skupštini da nećemo izlaziti iz okvira osiguranog mesečnog budžeta od novca koji dobijamo od grada, da ćemo se ponašati domaćinski, maksimalno transparentno, i zato, kako stvari stoje, nećemo dovoditi igračka pojačanja ove zime. Podsećam da je klub još pod Unapred pripremljenim planom organizacije, što je neka vrsta kontrolisanog stečaja, tako da finansijsku konsolidaciju moramo da privedemo kraju-istakao je Pavlović, podsetivši na mnogo toga urađenog u prethodnih šest meseci:

-Uradili smo ogroman posao kada je u pitanju vraćanje prepoznatljivog imidža kluba, poverenja kod javnosti i svih ljudi i organizacija sa kojima sarađujemo. Prioritet je bilo obnavljanje škole rukometa, to smo i uradili, ali je potrebno višegodišnje strpljenje da rezultati tog procesa budu vidljivi. Veliku pažnju poklanjamo stručnom radu sa našim drugim timom, omladinskim pogonom, uz sve probleme zbog zatečene selekcije. U momentu kada je novo rukovodstvo preuzelo klub, većina ekipa je već uveliko bila počela pripreme za sezonu, dok mi još nismo imali ni trenera. Načinili smo pun pogodak dovođenjem Đorđa Teodorovića, oforimili smo izuzetan stručni štab, postepeno menjali svest igrača o izvršavanju obaveza prema treningu, radu, klubu. Čvrsto smo povezali Železničar sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, mnogo toga u radu prvog tima bazirali na naučnim osnovama i kao posledica svega toga-jesenju polusezonu smo završili serijom od osam prvenstvenih utakmica bez poraza, na drugom mestu tabele. Ponosan sam na to. Nadam se da ćemo tako nastaviti već od predstojećeg vikenda i gostovanja u Aranđelovcu. Mi ćemo u svaku utakmicu do kraja sezone ući sa pobedničkim ambicijama, ali, ponavljam, ekipa nema nikakvu presiju rezultata-zaključio je Pavlović.

 

 

 U subotu u Aranđelovcu

U prvom kolu drugog dela sezone, a 15. ARKUS lige, rukometaši Železničara u subotu gostuju Šamotu u Aranđelovcu. U pitanju je ekipa koja, sa Obilićem i Crvenom zvezdom, deli poslednja tri mesta na tabeli, sa najmanjim brojem pobeda (samo tri) od svih superligaša u dosadašnjem toku sezone, koja je jesenas prilično lako položila oružje u Nišu (32:26), ali koja najavljuje mnogo bolja izdanja u nastavku prvenstva u borbi za opstanak.

-Te, prve utakmice nakon duge pauze su uvek mač sa dve oštrice. Mi smo stvarno odlično radili tokom pauze. Naša fizička pripremljenost je odlična, naše raspoloženje na visokom nivou, pre svega zahvaljujući nizu koji smo napravili u finišu prvog dela sezone. Zdravstveni bilten je povoljan, svi smo u stroju, ali, opet ponavljam, nikada ne možete predvideti kako se takmičarska pauza odrazila na ekipu. Imamo izuzetan respekt prema ekipi Šamota, iskusan su tim, sa dugom tradicijom nastupa u elitnom rangu takmičenja. Posebno su opasni kod kuće, ali mi u Šumadiju putujemo sa ambicijom da osvojimo oba boda-poručio je trener Đorđe Teodorović.

Utakmica u dvorani „Šumadija“ igra se u subotu od 20 časova, a sudiće je Milosavljević i Trivković iz Beške.