U savremenom rukometu ni sa devet golova razlike ne možete sasvim spokojno putovati na revanš, osim ako niste duplo kvalitetniji od rivala, tako da je suludo pričati o ona dva gola viška (30:28) iz Čaira, kao nekom značajnom kapitalu rukometaša Železničara pred nedeljno gostovanje češkoj Karvini u šesnaestini finala Čelendž kupa.

Pa ipak, igra koju su Nišlije pružile u tom duelu, nadovezana na trijumf u Pančevu i sveukupan napredak, kolektivni i pojedinačni, učinili su da ekspedicija „Želje“ danas kreće put krajnjeg istoka Češke sa nadom da ovaj klub može ostati jedini predstavnk srpskog klupskog muškog rukometa na međunarodnoj sceni i prvi put „prezimiti“ u Evropi još od 2006. godine.

-I treninzi protekle nedelje bili su još jedan dokaz da naša ekipa raste bukvalno iz dana u dan. Igrači su radili sa ogromnim poletom, što jasno pokazuje koliko im znači evropsko iskustvo i mečevi poput onog sa Karvinom u Čairu prethodne subote. Čeka nas teško „drugo poluvreme“. Karvina ne prestaje prijatno da iznenađuje. U sredu su, uz jedan drugačiji sistem igre nego u Nišu, savladali u gostima lidera češkog prvenstva ekipu Plzena, još jednom pokazavši koliko su dobar tim, a Mihal Bruna, koji im je u Čairu bio lider na parketu, u Plzenu je komandovao sa klupe. Mi smo spremili odgovor na neke njihove taktičke varijante iz prve utakmice, probaćemo da mi diktiramo nešto brži tempo, a da sjajnu atmosferu koju stvaraju njihovi navijači u akustičnoj dvorani pokušaćemo da preokrenemo u našu jaču motivaciju, hajde da kažem nešto slično kao što je to bilo nedavno u Leskovcu-istakao je Đorđe Teodorović, šef stručnog štaba Železničara.

I dok je iza Karvine težak meč u Plzenu (24:21), iza Nišlija je nedelja u kojoj nisu imali takmičarske obaveze, ali im predstoji naporan put autobusom do Češke, a krajnje je problematičan i termin odigravanja utakmice, u nedelju od 10.30 časova, što je tradicija za Karvinine evropske mečeve kod kuće.

-Teško je predvideti koji bi krajnji ishod ovog dvomeča mogao da bude. Dva gola definitivno nisu veliki kapital, moglo je to da bude i duplo više, jer smo na manje od dva minuta pre kraja imali plus četiri, ali na to se ne treba vraćati. Mislim da će mnogo toga zavisiti od početka revanš meča. Ko bolje uđe u utakmicu, imaće veliku prednost. Ako uspemo da nametnemo naš ritam, i ako rezultat to bude pratio, nisam siguran da bi oni imali snage da nas posle jure i preokreću. Ipak, pokazali su klasu u prvenstvenoj utakmici sa Plzenom. Ni nas nisu „milovali“, ali ovo su baš odigrali čvrsto i „muški“ u odbrani, iako su bili gosti, tako da moramo bitri spremni na sve to. Raspoloženje u ekipi je optimističko-poručio je Aleksandar Stojanović, igrač „Želje“ sa daleko najviše iskustva u ovakvim mečevima.

Utakmicu će suditi Letonci Jaskins i Zabko.