Odličnom igrom i ubedljivom pobedom nad Partizanom minule srede, rukometaši Železničara prekinuli su mini trend negativnih igara i rezultata. Ekipa se vratila na pobednički kolosek, ali to neće mnogo vredeti, ako se ne potvrdi u subotu u Kostolcu. Posle onoga kako su Nišlije izgledale na strani protiv Zvezde i Spartaka, vreme je da budu dostojne renomea sedmostrukog osvajača nacionalnog Kupa i dvostrukog državnog vicešampiona.

-Mi silno želimo da nastavimo da igramo u istom stilu ko protiv Partizana. Ekipa je izgledala vrlo ozbiljno, ali mi želimo da to bude naša konstantnost, a ne jedan privremeni bljesak. Imamo veliki respekt prema ekipi Rudara. Reč je o ozbiljnom, iskusnom sastavu, koji ove sezone igra mnogo bolje nego prethodnih i sigurno je da je spreman za nadmudrivanje sa nama. Ali, zaista verujem da se mi pitamo u ovom susretu, a silno smo motivisani da osvojimo nova dva boda-istakao je trener Đorđe Teodorović.

Rudar je u naletu, vezao je dve pobede, a pre dva dana slavio je protiv Crvene zvezde u Beogradu, što je tom timu sigurno dalo dodatni stimulans. Kostolčani na tabeli imaju samo jedan bod manje i jednu poziciju su niže od „Želje“, koji je četvrti sa osam bodova, a predvodi ih najbolji strelac lige Nenad Nedeljković. Železničar, sa druge strane, posle ove utakmice ulazi u „paklen“ ritam, u kome će odigrati šest mečeva u razmaku odsamo 22 dana, pa je pozitivan rezultat važan i sa tog aspekta. „Želja“ je, i kada je imao najjači sastav, umeo da ostavi bodove na ovom tradicionalno „vrućem“ gostovanju, ali bonusi za kikseve su ispucani.

-Rudar je možda i najiskusnija ekipa u ligi. Od svih superligaša najduže igraju u istom sastavu, što se kaže poznaju se u dušu, mogu i žmureći da sarađuju na terenu. Svi u Srbiji znaju koliko to ume da bude teško gostovanje, ali mi smo se protiv Partizana vratili na pobednički kolosek i jako nam je važno da nastavimo u tom stilu. Dolaskom Ace Stojanovića ekipa je nemerljivo dobila na sigurnosti u napadu i mislim da će se to osetiti baš protiv Rudara-kazao je Bojan Radivojević, koji se trudi da iskoristi svaki minut na parketu, kao alternativa igračima iz startne bekovske postave.

Utakmica u Kostoilcu počinje u 19 časova, a sudiće je Boriša Milosavljević i Danijel Trivković iz Beške.