Taman su bili ušli u seriju, vezali tri pobede zaredom, bili maltene na pragu četvrte, pošto su imali tri gola prednosti i tri napada za plus četiri na deset minuta pre kraja utakmice sa Zvezdom u Beogradu, rukometaši Železničara vratili su se nekoliko koraka unazad, izgubivši dobijeno u „Šumicama“, i sada moraju iznova da grade pobedničku atmosferu.

Prilika za popravni nije baš najpovoljnija moguća, jer je pred Nišlijama drugo uzastopno gostovanje, i to najdalje moguće u domaćem šampionatu. Sledi dalek put u Suboticu, susret sa uvek neugodnim Spartakom, koji ima samo bod manje od „Želje“, dobio je oba meča na domaćem terenu ove sezone, a u subotnji duel ulazi osokoljen načinom na koji je u prošlom kolu stigao visoku prednost Kikinde i osvojio prvi bod u gostima.

-Spartak moram da nahvalim sa mnogo aspekata. Kolega Laković radi sjajno i to vidi svako ko se razume u rukomet. Iz sezone u sezonu on ostaje sa sve mlađom ekipom, ali uspeva da zadrži prepoznatljiv način igre i postiže rezultate koji prevazilaze očekivanja. Jedna su od retkih ekipa u ligi koja igra baš po mom ukusu. Igraju brzo, jako u odbrani, „vuku“ taj moderniji rukomet... Sve u svemu, imam baš veliki respekt prema onome što Spartak radi u ovom momentu. E sad, mi moramo da se podignemo posle bolnog poraza od Zvezde. Mislim da smo u tome u dobroj meri već uspeli, prema elanu koji su momci pokazali na treninzima poslednjih dana. Treba da pokažemo karakter, neku vrstu sportskog inata. Neće biti lako, imamo naporan put pred sobom, ali idemo da se nadigravamo i da napadnemo oba boda-istakao je trener Đorđe Teodorović, koji bi sutra, u odnosu na meč sa zvezdom, trebalo da računa i na oporavljenog prvog strelca ekipe Đorđa Spasića.

Utakmica u „Duduvoj šumi“ počinje u 19 časova, a sudiće je Milenko Alimpić i Zdravko Crnjanski iz Bačke Palanke.