Onaj ko bi sud donosio samo prema trenutnom položaju na tabeli, mogao bi da pogreši. Neko će, takođe, reći da, ako je „Želja“ u Leskovcu savladao Dubočicu, koja je u Beogradu iznenadila Crvenu zvezdu, Nišlije automatski imaju ulogu favorita protiv crveno-belih, ali u sportu često ne važi tako jednostavna logika. Istina je da u Železničaru imaju argumente da sa optimizmom putuju u Beograd, nadajući se nastavku pobedničke serije, a najveći je svakako mogući nastup Aleksandra Stojanovića, najnovijeg pojačanja na poziciji desnog beka. No, činjenica je, odvajkada, da je ranjeni lav najopasniji, a Zvezda je i te kako ranjena, sa samo jednom pobedom u prva četiri kola i da nema mnogo izbora pred subotnji duel u „Šumicama“.

-Utakmice sa Crvenom zvezdom, pa još u Beogradu, uvek su bile poseban izazov. Mi smo svesni kome odlazimo u goste. Zvezda u dosadašnjem toku sezone nije iskazala sav svoj potencijal i samo je pitanje kada će oni „kliknuti“. Naravno, uz sav taj respekt koji imamo prema nekadašnjem višestrukom državnom šampionu, moram da naglasim da imamo visoka očekivanja. Dobro smo se spremili, ekipa je mnogo dobila kako joj se na treninzima priključio Aca Stojanović, a tri uzastopne pobede koje su iza nas daju nam jak vetar u leđa. U svakom slučaju, čeka nas velika i neizvesna borba u Beogradu-istakao je Đorđe Teodorović, šef stručnog štaba „Želje“.

Zvezdu su, zanimljivo, u prva četiri kola predvodila trojica različitih trenera. U prva dva kola Nenad Peruničić, zatim u Aranđelovcu, gde je ostvarena jedina pobeda, Anton Bukilić, a od prošlog kola na klupi je Radan Rovčanin. Crveno-beli do sada igraju utakmice na mali broj golova, pa su tako, uz Šamot, najneefikasnija ekipa u ligi (samo 90 postignutih golova), ali su, uz Dubočicu, primili najmanje golova (94). Sasvim suprotno od „Želje“, koji i postiže i prima 30-ak golova u proseku. Dva tima su se sastala letos u pripremnom periodu, Železničar je slavio u Čairu sa 26:22, ali u sastavu nije bilo Jevtića i Milosavljevića, koji će u subotu prvi put nastupiti protiv tima iz kojeg je pre nešto više od godinu dana stigao u Niš.

-Iz tog perioda sada za Zvezdu igra samo nekolicina mlađih igrača, ali smo ih, u svakom slučaju, dobro upoznali i analizirali. Očekuje nas utoliko teži meč, jer su oni u neugodnom položaju na tabeli i moraju da jure bodove kod kuće, ali mi ne želimo da skrećemo sa kursa koji smo zauzeli i verujem da možemo do pozitivnog rezultata-kazao je Marko Milosavljević.

Utakmica 5. kola ARKUS lige u dvorani „Šumice“ igra se u subotu od 19 časova, a sudiće Sekulić i Jovandić iz Pančeva.