U Nišu je odjeknula rukometna "bomba"! Gledajući igračku biografiju, ne pamti se da je zvučnije pojačanje stiglo u Železničar. Prekaljeni desni bek Aleksandar Stojanović (36) novi je član niškog kluba. Reč je o rukometašu sa prebogatom internacionalnom, ali i zapaženom reprezentativnom karijerom. Za nacionalni tim naše zemlje nastupao je na Svetskom prvenstvu 2009. i Evropskom prvenstvu 2010. godine, a iza njega je deset sezona u Ligi šampiona. Nastupao je za Vardar, Celje, Metalurg, Kopar, Kadeten Šafhauzen, Balmazujvaroš, Antaliju i francuski Istr, a ubedljivo najdublji trag ostavio je u Švajcarskoj. 

-Posle okruglo 15 godina se vraćam u srpski rukomet. Drago mi je da je to baš u Nišu, za koji me vežu možda i najlepše uspomene iz karijere, iz vremena kada sam igrao za reprezentaciju. Jedva čekam da se priključim novim saigračima i nadam se da ću svojim zlaganjem na treninzim i utakmicama doprineti ostvarivanju što boljih rezultata Železničara-istakao je Stojanović po potpisivanju ugovora do kraja sezone. 

Železničar će narednu prvenstvenu utakmicu odigrati u utorak 8. oktobra, kada će, od 18.30 časova u hali Čair, dočekati ekipu Šamota.