Nema iskrenog ljubitelja rukometa na jugu Srbije koga nije obradovao povratak leskovačke Dubočice u elitni rang takmičenja. Nekada je to bio jedan najprepoznatljivijih rukometnih centara još u velikoj Jugoslaviji, teško osvojiva tvrđava za bilo kojeg gosta, a, evo, ispostavilo se da je, nakon dva odigrana kola u ARKUS ligi, Dubočica jedna od samo dve ekipe sa maksimalnim učinkom, i to posle pobede nad Crvenom zvezdom u gostima prošlog vikenda.

Pa ipak, posle svega što je uradio makar u prethodne dve sezone, kada je osvojio jedan trofej, bio vicešampion, učestvovao u SEHA ligi, „Želja“ na ovo gostovanje nikako ne može otići kao autsajder, naprotiv, ma koliko da mu je „roster“ skučen na jednu pravu postavu, ma koliko da ekipa još nije u top formi, ma koliko ga „vruć“ doček očekuje u komšiluku. Oduvek su dueli ovih rivala imali neku posebnu „primesu“, a, eto, precizni hroničari su pronašli simboličan podatak da je poslednji prvenstveni duel ovih rivala u Leskovcu, odigran još krajem prošlog veka, obeležio sadašnji predsednik „Želje“ Ljubomir Pavlović, koji je u pobedi svog tima od 34:28 postigao 11 golova, te da su u timu Nišlija tada bili Leskovčani Jovica Stojilković i Saša Miljković, sada jedan od čelnih ljudi Dubočice. Ta „isprepletanost“ postoji i dan danas, pošto je jedan od stubova odbrane Leskovčana doskorašnji igrač, bivši kapiten Železničara Andrija Mađar, a aktuelni kapiten „Želje“ je Miroslav Kocić, rođeni Leskovčanin, ponikao upravo u Dubočici.

-Mi u Leskovac odlazimo sa punim respektom prema svemu što je Dubočica uradila u prethodnom periodu, počev od plasmana u ARKUS ligu, pa do ove dve pobede na startu takmičenja. Svesni smo da nas očekuje lokalni derbi, da će tribine biti pune, ali moram da naglasim da je nama pobeda nad Novim Pazarom dala veliki vetar u leđa, da je osetno podigla radni tonus tokom prethodne nedelje i da smo se u odličnoj atmosferi pripremili za utakmicu u kojoj ćemo ići na pobedu-istakao je Đorđe Teodorović, šef stručnog štaba Železničara.

Zanimljivo je da će se danas suočiti najčvršća odbrana (Dubočica primila samo 42 gola) i najefikasniji napad („Želja“ postigao 62 gola) u ARKUS ligi nakon dva odigrana kola.

-Moramo da popravimo igru u odbrani, jer je to segment koji bi mogao da presudi. Posebno u početku utakmice, kada će se u velikoj meri odrediti njen dalji tok. Treba da zaustavimo njihovog srednjeg beka Atanaskovića, od koga mnogo toga polazi u igri Dubočice. Čeka nas tvrda borba, ali radujemo se ambijentu koji se najavljuje, jer je pravo uživanje igrati ovakve utakmice-kazao je Aleksandar Pavlović, organizator igre Železničara.

Utakmica u Leskovcu igra se u subotu od 18 časova, a sudiće Branislav Nenadić i Darko Stefanović. Predigru će, u istoj dvorani, odigrati drugi timovi Dubočice i „Želje“.