U petak od 18 časova igraju se sve tri utakmice poslednjeg kola plej-ofa Superlige Srbije za rukometaše, koje rešavaju još samo jednu jedinu dilemu-ko će steći zvanje vicešampiona države i tako steći pravo nastupa u narednom izdanju regionalne SEHA Gazprom lige, a, umesto u čelendž kupu, naredne sezonenastupiti u kvalifikacijama za EHF kup.

Tri tima su u trci za drugu poziciju, a rukometaši Železničara ne zavise samo od sebe. Osim pobede nad Partizanom u Beogradu, njima bi morala da se poklope oba preostala rezultata-da Metaloplastika izgubi u Novom Sadu, a da Dinamo pobedi u Novom Pazaru, jer jedino tako, ako se napravi krug od tri tima sa identičnim brojem bodova, „Želja“ bi „isplivao“ sa najboljom međusobnom gol-razlikom.

Bilo kako bilo, na niškim rukometašima je da urade ono što je do njih i da se, makar i na samom kraju sezone, barem „upišu“ u gostima, jer su poraženi na sva četiri prethodna meča na strani u plej-ofu. Partizan je poslednji na tabeli, pobedio je samo u prvom kolu u Novom Pazaru, nakon toga pretrpeo osam uzastopnih poraza.

-Mi smo u prethodne dve utakmice, u razmaku od samo nekoliko dana, videli koliko ova ekipa može visoko da uzleti kada je maksimalno motivisana i borbena, a koliko nisko da padne, ako u utakmicu uđe letargično i bezvoljno. Govorim, naravno, o mečevima protiv Novog Pazara i Vojvodine. Protekle sedmice se stvarno dobro radilo na treninzima, svi su zdravi i verujem da ćemo kompletni i maksimalno spremni zaigrati na Banjici. Ipak, nije na nama da sada razmišljamo o drugima, već da odigramo najbolje što možemo, posebno obraćajući pažnju na odbranu i neke stvari koje smo radili na treninzima. Da sezonu završimo kako treba, a videćemo za koji će to plasman biti dovoljno-istakao je Svetislav Jovanović Beli, koji ovom utakmicom završava privremenu misiju na klupi Železničara.