Rukometaši Železničara pohod na prvu titulu državnog prvaka u istoriji kluba počeće protiv ekipe koja ih je prošle sezone uskratila da se raduju tom peharu. Tada su bez krune ostali za par centimetara, koliko je loptu u poslednjem napadu meča u Šapcu delilo da pređe gol-liniju, a sada će, u prvom kolu plej-ofa Superlige, za tačno dve nedelje, dočekati Metaloplastiku u Nišu. Ali, gotovo izvesno, ne u hali Čair, u kojoj se tada održava Sajam lova i ribolova, već u sali Osnovne škole „Dušan Radović“ u Duvaništu.

To je epilog izvlačenja takmičarskih brojeva, koje je klubovima dodelilo sledeći redosled: 1. Novi Pazar, 2. Vojvodina, 3. Železničar, 4. Metaloplastika, 5. Dinamo, 6. Superliga 4. Ostalo je, dakle, još jedno upražnjeno mesto, jer se borba za četvrtu poziciju na kraju Superlige još vodi, a treba da se odigraju još dva kola. Trenutno Partizan ima tri boda više od Spartaka i Obilića, a upravo u sledećem kolu gostuje u Subotici i dovoljan mu je bod da „overi“ plasman u plej-of. U suprotnom, odlučiće poslednje kolo.

Dakle, „Želja“ će u prva dva kola igrati protiv dve najbolje ekipe u osnovnom delu Superlige, koje će se međusobno sastati već ove subote, u polufinalu Kupa Srbijeu Smederevu. Posle gostovanja u Pančevu, uslediće dvonedeljna pauza zbog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zanimljivo je da će, baš kao i prošle sezone, „Želja“ poslednju utakmicu kod kuće, i to u pretposlednjoj rundi, odigrati protiv Vojvodine u Čairu.

 

Plej-of Superlige

1.kolo – 3. april

Novi Pazar-Superliga 4

Vojvodina-Dinamo

Železničar-Metaloplastika

 

2.kolo – 6/7. april

Superliga 4-Metaloplastika

Dinamo-Železničar

Novi Pazar-Vojvodina

 

3.kolo – 20/21. april

Vojvodina-Superliga 4

Železničar-Novi Pazar

Metaloplastika-Dinamo

 

4.kolo – 24. april

Superliga 4-Dinamo

Novi Pazar-Metaloplastika

Vojvodina-Železničar

 

5.kolo – 1. maj

Železničar-Superliga 4

Metaloplastika-Vojvodina

Dinamo-Novi Pazar

 

6.kolo – 4/5. maj

Superliga 4-Novi Pazar

Dinamo-Vojvodina

Metaloplastika-Železničar

 

7.kolo – 11/12. maj

Metaloplastika-Superliga 4

Železničar-Dinamo

Vojvodina-Novi Pazar

 

8.kolo – 15. maj

Superliga 4-Vojvodina

Novi Pazar-Železničar

Dinamo-Metaloplastika

 

9.maj – 18/19. maj

Dinamo-Superliga 4

Metaloplastika-Novi Pazar

Železničar-Vojvodina

 

10.maj – 25/26. maj

Superliga 4-Železničar

Vojvodina-Metaloplastika

Novi Pazar-Dinamo