Rukometaši Železničara u utorak će protiv Vojvodine odigrati treću, ujedno i poslednju utakmicu ove sezone u kojoj konačan ishod nije od vitalnog značaja za zacrtane takmičarske ambicije. Svaki sledeći put kada se ovi rivali budu sreli, biće to u borbi za neki od domaćih trofeja, a i jedni i drugi žele ih u svojim vitrinama na kraju sezone.

Novosađani su već dva puta ubedljivo savladali četu Veselina Vujovića, na SEHA premijeri u Čairu-27:20 i u borbi za pehar Superkupa u Mionici-26:20, a iskusni stručnjak, čije su se optimistične prognoze pred prošlonedeljni duel sa Steauom u potpunosti ispunile, veruje da će njegovi puleni pružiti šestostrukom uzastopnom šampionu Srbije mnogo jači otpor nego krajem avgusta i septembra:

-Vojvodina je, evidentno, favorit. Oni su nas pobedili ove sezone dva puta ubedljivo. U tim utakmicama su bili puno agresivniji, igrali su jači rukomet od nas. Kod nas je bilo dosta igrača iz domaće lige, koji nisu navikli na takvu konkurenciju, dok Vojvodina ima kombinovan sastav, sa dosta iskusnih igrača, bivših internacionalaca i lakše su se prilagodili tom sistemu koji je kolega Rojević složio. Oni su favoriti i u ovoj utakmici, samo što mislim da se ta razlika u međuvremenu dosta smanjila, da naša forma ide uzlaznom linijom. Očekujem jako dobru utakmicu, ne bih mogao da prognoziram krajnji ishod. Rekao sam da je Vojvodina favorit, što ne znači da će i pobediti. Tudićemo se da im bar jednom vratimo za ova dva prethodna poraza. Tri poraza u jednoj polusezoni bilo bi previše, iako svi znamo da će ono najvažnije uslediti tek na proleće. Svaki naš sledeći okršaj biće mnogo važniji, žešći, sa više tenzija i aderanalina, učinka igračkog i trenerskog. Ova SEHA liga je liga gde se može priuštiti malo više kalkulacija, pre svega po pitanju sastava, mada mi se čini da su je srpski klubovi prihvatili mnogo više takmičarski nego neki drugi, ali tako je i bolje.

Vojvodina je dobila tri od svoje poslednje četiri utakmice u SEHA ligi, ali se i za „Željinu“ formu, uprkos turbulentnom periodu kroz koji klub prolazi u svom funkcionisanju, može reći da ide uzlaznom linijom, sa izuzetkom lošije partije u duelu sa Tatranom.

-Svakako da je Vojvodina favorit, pošto igraju kod kuće, a to potvrđuju i ishodi prethodne dve naše utakmice, u prvom kolu SEHA lige i u Superkupu Srbije. Ali, sigurno je da se nivo naše igre podigao, da je atmosfera u ekipi bolja nego tada. Ne idemo sa belom zastavom u Novi Sad, ni slučajno. Momci su u raspoloženju da možemo da iznenadimo Vojvodinu, mada ja mislim da i ako bismo ih pobedili ne bi bilo nikakvo iznenađenje, jer to su ekipe sličnog kvaliteta, ali neka bude da su oni favoriti zato što su domaćini-kazao je Vladimir Jevtić, akter i prošlosezonskih susreta sa Novosađanima, kada je „Želja“ dobio sve važne bitke, ali izgubio u konačnoj trci za titulu, za bukvalno jedan gol.

Utakmica u utorak počinje u 18 časova u dvorani "Slana Bara" (TV Arena sport 2).