Rukometaši Železničara u utorak nastavljaju takmičenje u SEHA ligi, utakmicom protiv Zagreba u gostima. Vrlo specifičan trenutak za jedan od najtežih mečeva u regionalnom takmičenju, s obzirom na to da ekipa nije bila kompletna u prethodnih desetak dana, praktično od prethodne utakmice protiv Metalurga u Skoplju. Trener Veselin Vujović imao je obaveze u reprezentaciji Slovenije, pa se ekipi priključio tek danas u Zagrebu, odsutno je bilo i nekoliko, što seniorskih, što juniorskih, što kadetskih reprezentativaca Srbije, a Predrag Vejin, zbog povrede zadobijene na pripremama nacionalnog tima, nije ni doputovao sa ekipom u Hrvatsku. 

-Ljudi koji vode SEHA ligu morali su da razmisle da su i gospodin Červar i Veselin Vujović vodili reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i da je nekoliko igrača Železničara i Zagreba takođe imalo obaveze u svojim reprezentacijama. Ovaj termin za utakmicu nije human. Zagreb je apsolutni favorit, učesnik Lige šampiona, prvi na tabeli u SEHA ligi, sa jako velikim brojem kvalitetnih igrača, igra na domaćem terenu. Mi smo oslabljeni, igrač koji je tek ušao u formu Predrag Vejin neće biti u sastavu, ne znamo kada će se vratiti. Sretenović je umoran, Milosavljević i Potkonjak su bili na pripremama juniorske reprezentacije, tako da ćemo sa jednim treningom na utakmicu, ali preguraćemo i to nekako. Ukoliko žele da SEHA liga ima kvalitet, moraju da vode računa o ovakvim stvarima-istakao je Veselin Vujović, koji je do pre tačno dve godine dve sezone predvodio Zagrepčane. Ekipa se, međutim, u međuvremenu potpuno promenila:

-Osim Horvata, mislim da nema nijednog igrača iz perioda kada sam ja vodio Zagreb, ali ja sam konstantno u kontaktu sa ljudima iz Zagreba i i dalje ih smatram nekako mojim klubom. Pratim njihove rezultate i u svakom slučaju jako ih dobro poznajem, kao i gospodina Červara, kao i što on poznaje mene. U ovom trenutku Zagreb je jači od Železničara, ali videćemo u drugom delu sezone, a i dogodine kako će se stvari odvijati-dodao je aktuelni selektor Slovenije.
Utakmica se igra u dvorani "Sutinska vrela" u utorak od 19 časova (TV Arena sport 4).