Samo dva dana nakon povratka iz Struge, rukometaši Železničara danas će na novo putovanje. Prelep gest, ali tužnim povodom. Nišlije će večeras od 19 časova u Negotinu odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćim Hajduk Veljkom, a sav prihod biće uplaćen kao pomoć u lečenju Zlatku Krsmančiću. Ovaj Negotinac, poznati rukometni trener i otac aktivnih rukometaša Marka i Mladena, jednog bivšeg, a drugog aktuelnog reprezentativca Srbije i prošlosezonskog lidera „Želje“ u pohodu na Kup Srbije i plasman u SEHA ligu, bori se sa teškom bolešću, trenutno je na klinici u Turskoj, ali mu je neophodno još sredstava za nastavak lečenja.

-Ljudski i sportski je odazvati se ovom pozivu. Nadam se da ćemo koliko-toliko pomoći Krsmančiću i njegovoj porodici. Trudićemo se da uveličamo ovaj događaj i budemo njegovi dostojni učesnici. Rezultat je, naravno, u drugom planu, jasno je da smo apsolutni favoriti. Ujedno, ovo nam je poslednja utakmica pred start takmičarske sezone i duel sa Vojvodinom u SEHA ligi idućeg utorka u Čairu-istakao je Veselin Vujović, trener Železničara.

On večeras neće moći da računa na povređene Vejina i Sretenovića, dok će ostali igrači biti u sastavu, „pojačani“ nekolicinom mlađih kolega.

Velika akcija pomoći Zlatku Krsmančiću traje već neko vreme u rukometnim krugovima u Srbiji. Oni koji mogu da pomognu, učiniće to uplatom na žiro-račun Poštanske štedionice 200-81726493-71.