Uporedo sa uspesima prvog tima, dobre rezultate čitave tekuće sezone ostvarivala je i druga ekipa Železničara, koja je, kolo pre kraja takmičenja u Drugoj ligi Morava, obezbedila prvo mesto i plasman u viši (treći) rang, a to je Prva liga Istok.

Momci koje, pod „patronatom“ Nebojše Bokića, prvog pomoćnika Josifa Petkovića u najboljem timu i čoveka zaduženog za „vezu“ između prve i druge ekipe, trenira i vodi Miloš Zdravković, nekadašnji golman „Želje“, u 13 do sada odigranih kola, ostvarili su 12 pobeda i samo jedan poraz, na gostovanju ekipi Mladost Vranje, trenutno drugoplasiranoj, od koje imaju četiri boda više, a do kraja im je ostalo još samo gostovanje Radanu idućeg vikenda.  

Iza nas je zaista odlična sezona, posebno ako se ima u vidu da smo zimus dodatno podmladili ekipu, nakon što su momci koji su bili priključeni prvoj ekipi poslati na ustupanje drugim klubovima. Sada imamo trojicu koji su pri najboljem timu, golmana Miloša Lazića, Luku Potkonjaka i Veljka Stanojevića, ali okosnicu ekipe čine igrači rođeni posle 2000. godine. Imamo nekoliko talenata na koje se obraća posebna pažnja i za koje se veruje da bi u perspektivi mogli da postanu igrači za seniorsku postavu, a sigurno je da će, nakon formiranja škole rukometa, što se očekuje vrlo brzo, kada napravimo dodatnu selekciju i dečake razvrstamo prema uzrasnim grupama, sve to postati mnogo ozbiljnije-rekao je Mire Zdravković.